Kunden har varit viktigast för oss sedan 1920.

Som ett av Tysklands ledande mejerier har vi en lång affärstradition bakom oss. År 1920 startade mejerimästaren Alois Ehrmann på egen hand sitt första mejeri. Fem år senare skaffade han sitt andra, och i och med det lade han grunden till den tillväxt som pågår än idag. Nu finns vi på sex olika produktionsplatser och levererar våra produkter till över 70 olika länder. Läs mer om det 100-åriga familjemejeriet: Familien-Molkerei Ehrmann.

1920

1920

Vi grundas när mejerimästaren Alois Ehrmann bygger sitt första mejeri.

1929

Alois Ehrmann hyr en lokal i Oberschönegg i den tyska regionen Allgäu, där vårt huvudkontor ligger än idag.

1960

1960

Alois Ehrmann lämnar över ansvaret för mejeriet till sina två söner, Anton och Alois Junior, och gör dem till delägare. Alois Ehrmann Junior blir ansvarig för Allgäu-mejeriet medan Anton Ehrmann tar över försäljning, marknadsföring och utvecklingen av den nationella distributionen i Leonberg, nära Stuttgart.

1964

”Almighurt”, Tysklands första fruktyoghurt med nedrörda, kalla bär börjar säljas.

1980

1989

Vi köper korv- och köttfabriken Fleischwerke Zimmermann GmbH & Co KG, ett av de mest ansedda charkuteriföretagen i Tyskland.

1990

1992

Mejeriet Hainchen-Freiberg, vårt dotterbolag, står klart som en av de modernaste produktionsanläggningarna i Tyskland. Här förädlas Ehrmanns yoghurt- och dessertprodukter.

1998

Vi förvärvar merparten aktier i företaget J.M. Gabler Saliter, en välkänd producent av kaffegrädde och kondenserad mjölk.

2000

2000

Vi påbörjar vår internationella expansion och öppnar år 2000 ett mejeri i Ryssland och staden Raos, nära Moskva. Vi avancerar snabbt och växer till den ryska marknadens näst största aktör.

2006

Christian Ehrmann, tredje generationen i familjen, tar över ledningen för familjemejeriet som VD. Hans pappa Alois (jun.) fortsätter vidare med uppdrag i styrelsen, precis som sin bror Anton gjorde tre år tidigare.

2010

2010

Vi kommer ännu närmare varann. Avdelningarna Marknadsföring, Försäljning, Export, Produktutveckling och Produktion sammanförs i Oberschönegg i Allgäu. Genom de korta distanserna och förbättrat samarbete mellan avdelningarna blir vi ännu effektivare.

2011

Tillsammans med den lokala partnern Commonwealth Dairy bygger vi ett mejeri i staten Vermont på USA:s östkust. Efter ett års byggande invigs fabriken i Brattleboro i mars 2011.

2012

Vi köper varumärket ”Obstgarten” som tillverkar kvarg och breddar vårt kvarutbud. Vi tar då över marknadsföringen av produkten i Tyskland och på andra marknader inom Europa.

2013

Vår första reklamkampanj lanseras i Finland.

I oktober startar vi ytterligare ett mejeri i USA, Arizona Dairy LLC. Vårt mejeri i Brattleboro  fortsätter att främst levererar kvalitetsprodukter till nordöstra USA, medan den nya anläggningen framför allt riktar sig till marknaden vid västkusten.

2014

Tysklands kanske mest uppskattade fruktyoghurt fyller 50 år.

2018

Ehrmann SE sluter ett samriskavtal med Trevo Lacteos S.A. och utökar därmed sin internationella närvaro.

2019

Ehrmann säljer sin amerikanska verksamhet i juli 2019.

2020

Ehrmanns familjeföretag firar sin 100-åriga historia i år. Vi ser stolt på vårt förflutna, samtidigt som vi blickar fram mot 100 år till av njutning.